18 Okt

Det Nya Riket

En dokumentär dockteaterpjäs som samlar ett brokigt persongalleri från geografiskt, socialt och ekonomiskt skilda delar av Sverige.
Genom sig själv och de som råkar hamna i hennes väg försöker pjäsens Tove att greppa en svårgreppbar samtid. Global handel, världspolitik och internationella konflikter får konsekvenser som märks direkt utanför dörren och det är upp till var och en att ta ställning, agera, rädda världen eller rädda sig själv.

Information om arrangemanget:

Regi: Erik Holmström Dramatiker: Tove Olsson Medverkande: Tove Olsson, Martin Pareto, Jonatan Rodriguez Dockmakare: Jenny Bjärkstedt Lumor är en fri teatergrupp från Stockholm som under senare år profilerat sig som en av landets intressantaste producenter av nyskriven, samtida dramatik. Det Nya Riket är ett konstnärligt samarbete mellan Malmö Dockteater, Lumor och Folkteatern Gävleborg. Malmö Dockteater är Sveriges första och enda dockteater som uteslutande vänder sig till en vuxenpublik. Teatern startades 2014 av mångfaldigt prisbelönte regissören Erik Holmström.

Mer info:
http://folkteaterngavleborg.se/program/det-nya-riket/

Datum: 2018-10-18

Tid: 19:00

Plats: Marmaverken, Föreningarnas Hus Marmaverken

Biljettinfo:

Alla platser 150 kr inklusive fika, säljs i entrén